13-09-08

the power of belief ...

http://www.wholeliving.com/portal/site/bs/menuitem.539e07...

Rust. Ik kan bij momenten echt genieten van de rust in mijn leven. Er is niet altijd gepieker. Angst. Rusteloosheid. Zoeken. Af en toe is er gewoon rust in mijn hoofd ... Mijn lijf zit wat moeilijker, dat voelt altijd wel wat gespannen. Chemo? Stress? De gewone vermoeidheid van een dagje vol van ditjes en datjes? En deze rust geeft me weer een duwtje richting "spiritualiteit", naar gezonder, naar echter leven. Niet een "moeten" zoeken, maar een "willen" mijn weg zoeken. Mijn weg zoeken tussen al die "wijsheid" in boeken, kranten, internetsites en er hopelijk vinden wat mij kan helpen in dit leventje.

Zo was er onlangs een uitzending van Oprah (Sinds september terug in het land is, is ons langslaperig gezinnetje noodgedwongen 's morgens een pak vroeger uit de veren. Dus nu ben ik fan geworden van het Oprah-ontbijten Knipogen ) over reïncarnatie. En waar ik vroeger gewoon zou genoten hebben van het sensatie-aspect, was ik nu echt wel een beetje ... onder de indruk zeg maar. Heb zelfs gezocht op internet naar een hypnosetherapeut in het Leuvense :)

En zo glijd je dan ongemerkt over de grens van rust naar onrust, naar een uit evenwicht geraakt wereldbeeld dat mij weer dwingt om mijn zekerheden in twijfel te trekken en een beetje terug op te bouwen. Maar welke stenen ik ga gebruiken? Daar moet ik nog even naar zoeken. En om eerlijk te zijn. Misschien vind ik dat eigenlijk wel niet zo erg.

PS

Ik weet niet wie er helpen blazen heeft, maar daar zat toch een stevig paar longen bij ... of vele kleintjes ... Een zalig zacht weertje gisterenavond. Het begon nog beter dan ik durfde hopen. Bovendien kwam manlief met verse mosseltjes thuis. Hij is gek op mosselen en maakt ze dan ook met plezier en liefde voor ons klaar. Daar kan ik nu eens echt van genieten na zo'n drukke dag met de kids. En het leuke is dat dankzij dat ontspannen genieten van deze onverwachtse luxe er een soort magie ontstaat waar zelf oververmoeide kleuters niet ongevoelig voor kunnen blijven ...

En als kers op de taart de kermis! Lekker bijgepraat met mijn vriendin. Veels teveel gesnoept (een ijsje én smoutebollen!), maar niet te zat hoor Sanne. De wilddraaiende toestanden hebben we gelaten voor wat ze waren ...

 

21:40 Gepost door flupque in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Goeie avond Flupque Leuk hé...de rust vinden maar toch met beide benen op de grond blijven...een weg blijven zoeken om te leven met de grote L.
Genieten, koestermomenten, gelukkig zijn...
Ach, ik wens je zo nog miljoenen momenten toe...
En je zekerheden in twijfel trekken...goed, als je gaat voor nog grotere zekerheden...en ik heb hier nog heel veel mooie steentjes liggen...geen grote maar wel goeie, met kracht en uitstraling...is dit niets voor jou?
Ik stuur ze je met plezier op!
Vanmorgen waren mijn wangen nog rood van het blazen van gisteren...blij dat het zo zalig is geweest allemaal!
Liefs

Gepost door: Veerle | 13-09-08

Goede morgen Flupque

genieten en nog eens genieten dat is inderdaad wat wij moeten doen hé, ik hoop dat je zo nog veel momenten gaat hebben.
Fijn dat je zo genoten hebt op de kermis, en lekker snoepen moet eens kunnen hé
groetjes Sabine

Gepost door: Sabine | 14-09-08

Dag Flupque Ik kom je nog een heel fijne zondag wensen met je gezinnetje!
Liefs

Gepost door: Veerle | 14-09-08

das maar beter dat je niet in die draaidingen bent geweest met al die oliebollen inside...!!!! hihi

Gepost door: Anita | 14-09-08

Stenen en water
Wolken en wind
Wie zoeken wil
Zal altijd zoeken
Wie vinden wil
Die vindt

Ik ben er zeker van dat je het gaat vinden!

Geniet nog van de zondagavond!
Liefs
Wenneke

Gepost door: Wen | 14-09-08

Oprah Heb die aflevering ook gezien. ;o) Heb je die gezien met Louise Hay over de law of attraction en hoe je door positief denken je eigen leven beïnvloed? Toeval of niet maar iemand had me, net toen ik mijn diagnose had gekregen, haar boek gegeven. EN vorige week of zo zag ik die aflevering van Oprah over datzelfde boek. Vond het wel freaky. Nu ik geloof niet echt in zo'n zaken, maar kzeg nu toch wel echte dag tegen mezelf: ik zal nooit meer hervallen! Let's see and wait whether it works!

Gepost door: GI Sanne | 14-09-08

De commentaren zijn gesloten.