30-09-08

"Opvoeden ...

tegen wil en dank" ... las ik ooit eens ergens... Er zijn zo van die dagen dat alles zo vlotjes loopt. Iedereen zit op dezelfde golflengte en je danst de dag door op dezelfde melodie.

Die melodie vond ik vandaag toch niet met mijn dochtertje. Nu heb ik jullie al verteld over de valse noten en hoe ik die toen toeschreef aan de duiventil van "opvoeders" ... maar vanavond weet ik het even niet meer. Speel ik wel de juiste muziek voor haar? Waarom al die ruis? Ze is een kleuterpubertje ... denk ik soms ... dat uitdagen, grenzen proberen verleggen ... dat groeit er wel weer uit. Maar ik wil harmonie in huis lol! Geen puberende kleuters waar ik de taal niet van spreken kan? Later in hun "echte" pubertijd ook niet trouwens :)) En het ergste van allemaal ... ik herken mijzelf zo in haar strijd ... ik heb hem ook gestreden ... het is geen leuke strijd.

Slaapje doen ...  morgen met een nieuwe lei en een extra knuffel!

23:02 Gepost door flupque in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

De appel valt niet ver van de boom? Geen goede raad van mij maar wel een dikke knuffel als troost.

Slaap ze!!

Gepost door: GI Sanne | 01-10-08

peuterpuberteit hey meid
als het je (nog eens?!) kan geruststellen... hij is echt wel heel noodzakelijk hoor voor kids, die peuterpuberteit... maar indeed, ouders krijgen er wel eens grijze haren van (al is dit nu voor jou wellicht een wat misplaatste uitdrukking! sorry!)
dus eh, laat je dochter lekker die grenzen aftasten en in de clinch gaan met haar opvoeders... maar weet dat ze wél grenzen nodig heeft en dat jij (en andere opvoeders) haar die moet leren...
sorry voor mijn 'prekerige boodschap', maar eh, het ligt me zo nauw aan het hart hé, die opvoeding van kids... en veel ouders zien die strijd als een strijd 'tegen' hen, en da's jammer want dat is het dus niet hé... ze zijn gewoon (ahum) bezig met zichzelf te worden, en daar hoort die strijd helaas bij... (indien meer uitleg gewenst, richt u tot ondergetekende... voor ik me hier helemaal onpopulair maak!)
tricky
ps: ben jij ook net 'te laat' voor de nieuwe welzijnsruimte op de berg...?! zie mijn blogje

Gepost door: tricky | 01-10-08

*** Ik kan er niet over meespreken want ik heb zelf geen kinderen.Ik vrees dat je er toch door zal moeten..Met vallen en opstaan..Heel veel succes..
Fijne woensdag
Groetjes

Gepost door: illness | 01-10-08

Lieve Flupque Het zal wel in de genen zitten.
Hopelijk verliep het vandaag wat beter met die halve dag dat het geen school was!
Maar inderdaad, die peuterpubertijd en het aftasten van hun grenzen zul je erbij moeten nemen en dit heeft zeker niets te maken met je opvoeding of je ziekte!
Ik geef je nog een dikke knuffel!
Liefs

Gepost door: Veerle | 01-10-08

Puberende kleuter... ik vind het wel grappig... jij misschien wat minder...

Gepost door: rikkert | 01-10-08

Nog steeds geen kaas gegeten...
heb het al moeilijk genoeg met mezelf op te voeden...dus ik laat het voorlopig aan anderen over :-s

Gepost door: Wen | 01-10-08

De commentaren zijn gesloten.