18-10-08

Martha Beck's Anti-Complain Campaign

omag_200710_complain_125x163

Zeuren, klagen, ventileren ... iedereen doet dat, toch? Mijn aandacht was in ieder geval getrokken. Niet dat ik werelds grootste zeurpiet ben (ook al zou manlief misschien een wenkbrouwspier durven trainen bij het lezen van dit postje lol), verre van hoop ik toch haha. Maar zo'n campagne (link onder prentje) ... kan niet oninteressant zijn ... al hoopte ik er misschien stiekem een verweer te vinden tegen het gezeur rondom mij ... ik botste op een spiegel met een uitdaging ... wat doe ik met het mijne? Wel mijn laatste uitdaging was "zen" blijven ... rustig ademhalen ... in en uit ... het, neen MIJN leven gaat verder ... niet uit balans raken ... niet het grote gelijk willen halen ... liefde! En dan maar hopen dat de zen lang genoeg kon duren tot er tijd was om te ventileren bij manlief, ouders, vriendinnen, collega's ... al naargelang de bron van het ongenoegen :)

Maar nu vertelt die lieve dame over een nieuwe uitdaging ... een "zeurvasten". Niet meer luidop luchten van het hart. Niet meer zagen. Niet meer klagen. Twee richtingen kan het uit zo blijkt. Ofte wel verlies je de uitdaging en ontploft de zen. Of je kanaliseert al die negatieve energie naar een waarachtiger zen. Piece of cake anyone?

Het spreekt me wel aan moet ik toegeven, maar of ik hier "vrouw" genoeg voor ben? Ik wil het wel proberen. Eerlijk is eerlijk. Ventileren voelt goed ... maar er zit waarheid in wat ze zegt ... trop is teveel en ... helemaal opluchten doet het ook niet dat zeuren ... eenmalig ja, maar de blijvende ergernissen? De "zeurpaardjes"? Op stal zetten dan maar?

22:41 Gepost door flupque in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

*** Iedereen reageert anders op stress en moeilijke omstandigheden..Zeuren en zagen hoort daar dan wel bij denk ik..Ik zeur momenteel heel veel tegen mijn vrouwtje terwijl ze dat helemaal niet verdiend maar de pijn is te intens zodat ik soms , zonder het te beseffen aan het zeuren ben..

Heel fijne zondag gewenst..
Groetjes
En..Tlucht wel op !!!!!Haha

Gepost door: illness | 19-10-08

Fijn weekend,
groetjes Sabine

Gepost door: Sabine | 19-10-08

gulden middenweg...?! zoals met zoveel in het leven, denk ik persoonlijk dat ook hier de (vaak moeilijk te vinden en te bewandelen) 'gulden middenweg' misschien wel op zijn plaats is?! soms kan het wél deugd doen om je hart te luchten... en te zuchten en je geweeklaag gewoon te laten zijn, maar soms... inderdaad, lucht ook dat niet op, zeker niet als je keer op keer...
ik zoek verder naar die gulden middenweg denk ik!
tricky

Gepost door: tricky | 19-10-08

Weet je..het ligt eraan waarom je zeurt.
Er zijn mensen die zeuren over het weer, dat kanniet vind ik.Als je over je gezondheid zeurt is dat heel iets anders en dat kan toch enorm opluchten hoor. Dus zeuren mag( soms..)

Gepost door: Anita | 20-10-08

Goeie middag Flupque Geen gemakkelijke opdracht denk ik!
Soms doet het echt eens goed om tegen iemand te kunnen praten over je ongenoegen en dit te uiten...maar dan moet het je wel doen zuchten van opluchting en mag het niet teveel hebben van zagen en zeuren.
Maar die zen...ik weet het niet!
Zal wel beter gaan als je niet echt iets hebt om over te klagen.
Je kunt het proberen Flupque maar je moet er jezelf ook goed blijven bij voel!
Veel sterkte en liefs

Gepost door: Veerle | 20-10-08

Ik sluit me aan bij Tricky! De gulden middenweg!
Soms wel, soms niet!

Liefs
Wen

Gepost door: Wenneke | 20-10-08

Af en toe ... ... je eraan overgeven, maar je er niet in verliezen ...

we komen er wel hoor!

Liefs

Gepost door: GI Sanne | 20-10-08

Schitterend eigenlijk, een zeurvasten, for godsake!

Gepost door: rikkert | 21-10-08

ik geef Tricky gelijk... niet teveel en niet te weinig.. zoiets tussenin... enne... als ik hier zeur, antwoorden ze gewoon niet, ze sluiten hun oren...

Gepost door: Annick | 24-10-08

een knuffeltje voor jou...KNUFF

Gepost door: Anita | 24-10-08

Het is knuffeldag vandaag en ik kom je een dikke virtuele knuffel brengen
groetjes en fijn weekend
Sabine

Gepost door: Sabine | 24-10-08

De commentaren zijn gesloten.