09-11-08

All inclusive II

Velen zullen het waarschijnlijk herkennen. De "preoperatieve periode" ... iedereen wil nog eventjes afspreken, bellen, peilen naar je gemoedsrust, wat extra moed inspreken, ... Voordeel: de tijd kruipt zo niet voorbij. Nadeel: de confrontatie met de angsten en het medelijden die al deze lieve mensen ondanks hun goede wil, niet kunnen verdoezelen.

Maar dan komt het ziekenhuis. Het leven op de berg. Je kamertje, de briefing van de verpleegster ... het wordt op zijn minst gezegd wel wat onwennig lol.

Het liep tegen vijven aan en daar zaten we dan. Manlief, ik en mijn koffertje. Op een tweepersoonskamer, de éénpersoons bleken uitgeput. Mijn kamergenote bleek een iets oudere dame te zijn, in het gezelschap van haar man (?). Ze waren vooral geboeid door de televisie. Kon ik nog eventjes ontsnappen, vroeg ik aan de verpleegster. Nee, er moest nog geschoren, geprikt en gemeten worden. GESCHOREN??? Ja, ja. Geschoren. Maar ik heb nog helemaal geen haar! Dat zouden ze nog wel even zien. Het werd even stil ... en aha! Vier exemplaren van het harige type werden professioneel gelokaliseerd en vernietigd. Daarna moesten ook nog de vage restjes nagellak van mijn tenen (???) verwijderd worden. Bloeddruk ok. Plastisch chirurg kwam nog eventjes mijn lijf versieren met vreemde zwarte lijnen ... van mijn hals naar beneden ... vreemde cirkels op en rond mijn borsten ... compartimentering van mijn buik ... "Uw cupmaat zal wel drastisch verminderen." Euh??? Ok. Pamela is nooit mijn rolmodel geweest. Groot of klein,  verzorg mij maar goed. Plastisch chirurg weg. Bloed naar labo. Man naar ouderraad voor de halloweentocht... en daar zat ik dan. Zeven uur. Pyama aan. Tandjes gepoetst. Buurvrouw tv aan het kijken. Ditmaal met de kleinkinderen. Ok. Gelukkig had ik "De vliegeraar van Kabul" mee. Uitgelezen. Goedenacht (viel al bij al goed mee).

13:50 Gepost door flupque in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

*** Opname voor operaties..Ja, ik weet precies wat dat is.Je beschrijft het precies..Kheb het al meermaals meegemaakt..
Fijn dat je weer terug bent
Groetjes

Gepost door: Illness | 09-11-08

oh jee...Dat klinkt vreselijk zo moeten wachten....Gelukkig ben je een leesfan..Al is verplicht lezen ook niet alles...

groetjes

Gepost door: Anita | 10-11-08

De commentaren zijn gesloten.