20-11-08

BRCA-1

Vandaag mocht ik nog eens de zeteltjes op onze lieve berg gaan verslijten ... en verslijten zullen ze doen met al dat wachtend heen en weergeschuifel van de bergtoeristen :))

Nu moet ik toegeven, wachten gaat me zo slecht nog niet af. Ik verzink in mijn eigen gedachtjes, zet mijn verstand op nul of ik kijk lekker rond naar mijn medewachtenden. Is het mevrouw of meneer die langs komt bij de dokter, zullen ze goed nieuws krijgen, zijn ze rustig??? Ik kijk graag. Het geeft een band en soms volgen er kleine gesprekjes die de spanning verlichten.

Maar na bijna twee uur mochten we dan toch (tijdelijk) afscheid nemen van onze stoeltjes. Een nieuwe wijze van de bestralingsafdeling legde mij netjes alles uit wat er stralingsgewijs voor mij in het verschiet ligt. Een scan. Tattoos. 25 sessies van een klank en (een jammer genoeg onzichtbare) lichtshow. Eventueel: vermoeidheid, verbranding, open wondes en slokdarmproblemen. Allemaal geserveerd en dan maar uit sympathie geslikt met de glimlach.

Of ik al nieuws had over de genetica? Neen. Dan zal ik uw dokter er maar even bijroepen. Tja. Brca dus. BRCA-1 om precies te zijn. Geen donderslag bij heldere hemel ... we hadden eigenlijk geen testje meer nodig, alles wees in die richting. Oma, mama en ik die alle drie zo vroeg kanker kregen. Triple negatief zijn van de tumoren (niet hormoongevoelig) ... Maar dit houdt nu wel in dat ik binnen een drietal maand ook mijn eierstokken preventief zal laten verwijderen. Hiep hiep voor de menopauze :s Maar, alles wat we zelf kunnen doen ... En voor mijn kindjes? Ik hoop dat ze zich op hun 18de zullen laten testen. 50 % kans hebben ze op overerving van mijn mutatie. Laat ons hopen dat ze een goed lotje hebben getrokken. Of dat onze wijzen de loterij hebben kunnen achterhalen en er tegen dan zachtere remedies zullen bestaan voor die monsters in ons lijf.

En de moraal? Die is aan de klim opwaarts begonnen :) Manlief is deze week thuis ... en dat doet me deugd. Ook heb ik de knoop doorgehakt en beslist om hulp voor het huishouden te nemen ... er loopt een aanvraag en ook dat stelt mij een beetje gerust. Ik hoop dat ze snel iemand vinden ... 'tis nodig ... voor Sien en Maria hier op mijn dorpel verschijnen :))

20:14 Gepost door flupque in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

lieve flupque.. ben blij te lezen dat het relatief goed met jou gaat... volhouden, hé...

Gepost door: Annick | 20-11-08

Fijn te lezen dat het goed met je gaat...liefs

Gepost door: Yolanda | 20-11-08

hé meidje blij hier nog eens iets van je te lezen...
en te lezen dat het weer wat 'bergop' gaat (figuurlijk te interpreteren!)
letterlijk ook alweer de berg bezocht, alhoewel die straaltjes in de kelder te doen zijn hé!
k weet niet welk koffiehuisje je bedoelt, maar ben wel graag je metgezel... laat maar weten wat en wanneer je wil gaan...

tricky
ps: goed van je poetshulp!

Gepost door: tricky | 20-11-08

*** Moraal van het verhaal ..Steeds blijven volhouden hé..
Fijn weekend gewenst.
Groetjes

Gepost door: illness | 20-11-08

Je hebt gelijk dat je huishoudhulp vraagt!! Ik heb dat ook een tijdje gedaan, en ik had een fantastische dame, die nog in hotels had gewerkt en zo lief was om de bedhoes en donsdeken van mijn (al) opgemaakt bed zo recht en strak te trekken zoals ze dat in hotels altijd doen,.... dat was zo'n lief 'extra'tje'...

Gepost door: me, myself | 21-11-08

Even op je loggeweest En wil je graag het beste wensen!

Gepost door: Ma Elly | 21-11-08

Een hele boterham weer om in te bijten en te verteren. Ik liet er zowaar zelf mijn oren wat van hangen... maar dan lees ik, dat de moraal steeds opwaarts gaat en dat je ventje een weekje thuis is en dat je weldra wat hulp krijgt... en mijn oren staan weer mooi recht.
Fijn weekend!

Gepost door: rikkert | 21-11-08

*** Hoe gaat het ?? Kom je even een fijn weekend wensen..Twordt een beetje stormachtig geloof ik..

Fijne zaterdag
Groetjes

Gepost door: illness | 22-11-08

Neem het van mij aan...da's super handig zo'n poetshulp...al zou ik het nu perfect zelf kunnen doen...'k Heb meer tijd voor toffe dingen ;-)
't Is weer héél wat wat je verwerken hebt gekregen...:-s Maar ik lees dat je de spirit hebt om héél hoog te klimmen.

Liefs
Wenneke

Gepost door: Wenneke | 22-11-08

Terug ... ... tijd en zin om op de blogjes te komen lezen ;o)

Je zal zien Flupque ... die bestralingen gaan goed meevallen hoor!

En die hulp ... omarmen dame!

Liefs

Gepost door: GI Sanne | 22-11-08

oei..het valt allemaal niet zo mee zie ik... Ook de vraag of je kindjes het overerven..ik hoop toch zo van niet voor jullie. Je hebt nu wel genoeg gezien in de fam...
Ik denk wel dat je blij zult zijn met je hulp. Dan valt er een last van je schouders dat er iemand de boel komt doen...
Ik wens je heel veel sterkte en beterschap tpoe.
fijne zaterdag,
doeiii

Gepost door: Anita | 22-11-08

Hallo ben lang niet op blogbezoek geweest wegens niet goed voelen maar nu lees ik hier dat je ook aan bestralingen gaat beginnen. Ik start op 4 dec.
Ik wens je veel succes flupque! we gaan ervoor he!

veel liefs,
Claudine

Gepost door: Claudine | 27-11-08

De commentaren zijn gesloten.