10-12-08

Body art


Ze staan er. De puntjes, streepjes en kruisjes die de radiologische wijzen de weg moet tonen naar de cellen waarvan men vermoedt dat er eventueel wel eens een paar zouden kunnen zijn die overgelopen zijn naar de vijand. In tijden van oorlog zouden zo'n missies zeer streng veroordeeld worden. In de strijd tegen kanker heet dat anders. In dit geval zou het "dom" zijn om nu we toch al zoveel troepen van de vijand hebben vermorzeld, een kans te laten liggen om ... De "collateral dammage" of hoe noemen ze dat ook alweer ... ach ja. We vertrouwen de wijzen en net als bij de lijst bijwerkingen van de chemo. Net zoals bij de rits eventuele neveneffecten van de bestrijders van de bijwerkingen van de chemo. Om nog niet te spreken van de bijsluiters die horen bij de verzachtende pilletjes en zalfjes om de neveneffecten van de bestrijders van de bijwerkingen van de chemo ... euh ... ja dus vooral te negeren en gewoon verder te stappen. Stappen naar de bus, naar de bunker en terug naar huis. 25 keer. Vanaf nu elke dag dezelfde routine met uitzondering van weekends, feestdagen en een vreemde vrijdag (personeelsfeestje voor de feestdagen?).


Maar vandaag toch weer even aangenaam verrast door een wijze. Mijn radiologische wijze. Daar stond ze na de tekenles ... spontaan ... Hoe het met mijn buikwonde ging. Dat siert mensen nu eens zie. Ze zien dagelijks hoeveel patienten in de kankerbestrijdingsfabriek van den berg? En toch had ze mijn verhaal niet alleen onthouden, maar was ze toen ze de kunstenaars aan het werk zag gestopt met haar bezigheden om eventjes te komen informeren. Met zo'n wijzen kan je toch niet anders dan je blindelings overgeven aan hun strijdplannen ...

21:22 Gepost door flupque in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Dat zijn inderdaad opstekertjes die zoveel deugd doen.
En, gaat het wat beter met de wond?

bon courage nog, maar het lukt je wel!

Gepost door: rikkert | 11-12-08

Gelukkig zijn er nog wijzen met een hart voor de patiënt hé.
Veel moed voor de volgende weken!

Gepost door: Elly | 11-12-08

wat lief! wat lief van die wijze... ja, ze bestaan nog hé, die lieve, attente, zorgzame en begripvolle wijzen... het valt me nu wel op dat jouw wijzen allemaal 'vrouwen' zijn, en mijn wijzen allemaal 'mannen'... zou dat er mss mee te maken kunnen hebben?!?
sterkte nog met je bunkerbezoeken...
tricky

Gepost door: tricky | 11-12-08

*** Ja, ze zijn er nog ..Dokters met medeleven..Ze zijn zeldzaam hoor...

Fijne donderdag
Groetjes

Gepost door: illness | 11-12-08

Hoi Flupque,

Veel sterkte met je bestralingen, en ja meelevende dokters bestaan wel, maar ze zijn zeldzaam, ik wens je een fijn weekend toe
groetjes Sabine

Gepost door: Sabine | 12-12-08

Bestralingen Je zal echt wel zien dat die bestralingen super goed gaan meevallen ... laat die straaltjes hun werk maar doen en al die vijandige troepen vernietigen!

Super dat er nog artsen zijn die oog hebben voor de ongemakken die nogal snel in de vergetelheid geraken ...

Liefs

Gepost door: GI Sanne | 12-12-08

Ja...ze bestaan..;medelevende wijzes! 'k Ben gezegend met ook zo eentje.

De weg van bestralingen lijkt nog lang...maar you can do it!

Wenneke

Gepost door: Wenneke | 12-12-08

ja, er zijn nog dokters met een hart voor hun patiënten... en jij hebt er zo gelukkig eentje..

Gepost door: Annick | 13-12-08

je moet je overleveren aan hun om te overleven. Gelukkig zijn er ook mensen met een hart en dat heb je nu net nodig..
Heel veel sterkte met de behandelingen

Gepost door: Anita | 13-12-08

Stralen hallo flupque, zeg jij was ook nog laat op hé?
en je bent ook pas begonnen ... we zullen elkaar er door trekken, en ja, die rare vrijdag moet ik ook niet gaan .. ! een lang weekend, joepie, al is het om thuis te zitten ;)
mijn eerste wijze was een lieve humoristische man (chemo), mijn tweede wijze is een kordate lieve vrouw (radioth), ja ze zijn er hoor! maar die anderen schermen zich gewoon wat meer af denk ik maar zijn even lief hoor, zo'n beroep doe je alleen als je om mensen geeft denk ik;
een fijne zondag flupque! deze nam komt mijn broer op bezoek en daar kijk ik enorm naar uit! veel zon voor jou! en ik duim !!!
heel veel liefs

Gepost door: Claudine | 14-12-08

...toch blij hoor dat ik weer een postje van je las. Na het vorige berichtje was ik vaak komen kijken en ik begon me al een beetje zorgen te maken. Ja, tof he als ze eens iets meer doen dan enkel hun wetenschap bedrijven he... zo een beetje menselijkheid doet deugd. Volhouden he!

Gepost door: tania | 14-12-08

Begin februari wordt er bij mij ook een mooi kunstwerk gemaakt en ik kijk nu al uit naar een lieve, begripvolle radiotherapeut(e).
'k Wens je veel sterkte en kracht om die 25 beurten af te werken! Dikke knuffel hè

Gepost door: Lucretia | 16-12-08

De commentaren zijn gesloten.