16-12-08

prévalidatie ...

Prévalidatie! Ja Claudine ... wat een prachtige term! Ik pik 'm :) IK PREVALIDEER OOK ... allez dat hoop ik ... Ik was al een tijdje over dit postje aan het nadenken en ook tijdens het schrijven van vorige postjes wou ik al schrijven over "revalidatie" ... maar ik mocht van mezelf de term nog niet gebruiken ... want ok laat ons eerlijk zijn, de revalidatie an sich zal nog even op zich laten wachten. Maar toch ... we zijn al een beetje bezig hè, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak.

Ik weet niet of het jouw "prévalidatiepostje" was Claudine ... ik ben zo'n warhoofd ... en vraag me niet of het aan de chemo ligt lol ... ik herinner het mij alleszins al niet anders :)) ... maar BOEM!!! Er is weer zo'n ballon ontploft. Ontploffen er bij jullie ook soms ballonnen? Het zal misschien juist aan die warrigheid liggen, maar ik heb er wel vaker last van. Ballonnen gevuld met emoties van blijdschap, angst, verdriet, hoop of gevuld met ervaringen van alle dag ... BOEM! Daar staan ze dan ... en jij klaarwakker door de knal op de eerste rij.

Het was een goede ballon hoor! Een "HEY! Heb je al gezien hoeveel je alweer kan"-ballon. En ja het is waar. De operatie is nog maar een maand en een half geleden. Ik voel nog zo goed waar ik toen stond op lichamelijk en geestelijk vlak ... Maar het is waar. IK KAN terug mooi rechtop staan! GEEN ODE meer aan Napoleon, de armjes hangen netjes naast mij. IK KAN terug in snel tempo naar bus, winkel ... marcheren! IK DOE alweer een aardig deel van het huishouden. IK KAN aan bijna alle hoge planken in mijn kast! ER HOEFT niemand meer als extra hulp te blijven logeren omdat ik te weinig uit de voeten kan.

Ok, nog geen rozengeur en maneschijn ... Ik zal nog niemand mijn operatie warm aanbevelen. Tijd mag dan alle wonden helen, zover sta ik toch nog niet. Want af en toe sta ik ook nog wel eventjes krom omdat mijn buikwonde trekt ... welke er niet meer zo vies uitziet, maar toch nog verre van genezen lijkt . Af en toe imiteer ik Napoleon nog wel eens, als ik mijn armen iets te nadrukkelijk op mijn zij voel drukken. Mijn bovenarmen zijn alle twee aan het opzwellen door lymfoedeem. En mijn grootmoeder moet nog wel dagelijks komen helpen ...

Maar toch ... IK PREVALIDEER! En ik ben er fier op. Fier op elk stukje zelfstandigheid dat ik verover ... ook al weet ik dat ik nog niet aan het afdalen ben ... ik klim verder en geniet van het vlakkere stuk!

20:59 Gepost door flupque in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

*** Revalideren kost tijd en je moet je tijd ervoor nemen..je kan het onmogelijk forceren want dat laat je lichaam n iet toe..Maar je bent Goe Bezig hoor...De rest komt nog wel..

Lieve groetjes

Gepost door: illness | 17-12-08

Als ik het zo lees, ben je heel goed bezig meid en heb je alweer een hele weg afgelegd in de goede richting.
Doe zo voort zou ik zeggen!
Pas je wel op met je armen? Niet overbelasten hé en op tijd naar de kine.
Liefs

Gepost door: Elly | 17-12-08

Dag Flupque Het is even geleden hé maar ik zit dan ook met een gecrashte pc en ons internet is er ook mee aan het rammelen maar ik heb hier even bijgelezen en het ziet er toch positief uit. De wonde is aan het genezen en je prevalidatie begint toch ook te komen. Met grote ogen heb ik hier gelezen. Wat jij al allemaal kan, daar kan ik alleen nog maar van dromen en dat met twee kids. Ik kan mijn huishouden nog niet beredderen. Proficiat, echt waar. Je bent een straffe madam!
Liefs en tot gauw!

Gepost door: Veerle | 17-12-08

prevalidatie! Je doet dat goed meid!
Die ballonnetjes...hier knallen ze ook wel eens hoor!
Enne...die Napoleon imitatie...'k wil ze wel eens zien...half januari met bijhorend napoleonhoed...deal?!

Gepost door: Wenneke | 17-12-08

Van wie of waar het woord prevalideren komt... maakt niet uit, maar je bent er een kei in!
Doe zo voort, ook al zijn die ballonnetjes niet altijd met vreugde gevuld.

Geniet van de feestdagen!
Liefs,

Gepost door: rikkert | 17-12-08

genieten Ik geniet mee van jou prevalidatie !

groetjes,
Katleen

Gepost door: Katleen | 18-12-08

amai.. ben zo blij voor jou dat je positief denkt en doet... geloof het, een goede ingesteldheid is al de helft van de genezing..

Gepost door: Annick | 18-12-08

Hoi Flupque,

je bent echt goed bezig, je bent zo dapper en sterk, en geloof me hier knallen ook regelmatig ballonnetjes, je bent enorm positief, houden zo, dat houd je recht
ik wens je nog een fijne avond toe
groetjes Sabine

Gepost door: Sabine | 18-12-08

joepie!

Gepost door: tania | 18-12-08

hé napoleon, eh... goe bezig hé meid!
behalve je armen dan... is het bevestigd dat het lymfoedeem is? echt wel mee oppassen dan hoor, mss toch al eerder van kiné veranderen?!
en je napoleon-groet heb ik nog niet mogen aanschouwen, maar denk dat je 'm ook liever kwijt dan rijk bent hé...
grtz
tricky

Gepost door: tricky | 18-12-08

Prevalideer ... ... jij maar rustig verder!

Enne die ballonnen ... kdenk dat we met z'n allen daar een serieuze voorraad van hebben meegekregen ... wel zien dat we de goede meebrengen in januari hé ;o) ...

Knuf

Gepost door: GI Sanne | 19-12-08

*** Even geen tijd om echt te bloggen..Fijne zondag
Groetjes

Gepost door: illness | 21-12-08

Hoi flupque,

ik wens je fijne feestdagen toe,
groetjes Sabine

Gepost door: sabine | 21-12-08

Prevalidatie euh... dat is geen term die ik zelf uitgevonden heb hoor! het is een bestaand programma in het Sint Augustinus ziekenhuis hier in Antwerpen waar ik behandeld wordt voor mijn borstkanker. Nu ik volop aan de bestralingen ben hebben ze me voorgesteld met de prévalidatie te beginnen. Rijkelijk laat trouwens, Sind april promoten het team deze prevalidatie voor alle kankerpatienten waar geen tegenindicatie voor bestaat. Dus, doen zou ik zo zeggen. Ik heb zelf mijn testen gedaan en begin er deze week mee, afwachten hoe dat loopt natuurlijk maar het kan alleen maar beteren he,
Succes en heel veel liefs en warme Kerstwensen
Claudine

Gepost door: Claudine | 21-12-08

De commentaren zijn gesloten.