14-01-09

Roos

Ja, we puzzelen verder ;) Braafjes elke dag mijn dosis straaltjes. Allez, dat is als toestel twee mee wil. Het ding durft al eens defect zijn, zoals vandaag … en ikke dus nu tijd om te bloggen! Hiep hiep hoi.

 

De feesten hebben we alvast overleefd. De goede voornemens zijn gemaakt. De beste wensen (een goede gezondheid … wie durft iets anders opperen lol) geslikt. Knik. Glimlach. Ander onderwerp :))

 

Maar willen of niet ik zit in een borstkankerwereldje. En meer en meer iedereen rond mij … je kan geen kant meer opkijken. Hier een gsm-aanbieding ten voordele van het kankerfonds. Kerstkaartjes met discreet een roze strikje op de achterkant. Ik ga eens lekker op stap met de sorry-pass van de nmbs (halleluia voor stakingen): roze strikken naast de blote-borsten-stukken in het museum van Antwerpen. Je hoort mij niet echt klagen hoor. Het heeft vele voordelen: geld in het laatje voor onderzoek (en de slabakkende economie lol), taboes worden doorbroken, mammo’s sneller aangevraagd … Maar, altijd een maar, hoe groeien de jonge meisjes van nu op? Na angst voor “DE BOM” van de generaties” voor ons. Angst voor “DE KANKER”?

 

Een tijdje geleden was er een personeelsfeestje van manlief.

 

Een vrouw van één van de collega’s had ook borstkanker. Vastgesteld in dezelfde periode als de mijne.

 

We gaan aan tafel. Het toeval zet mij naast een collega (man) die drager is van BRCA2. Dochter (dertiger) had twee jaar geleden borstkanker. Denkt nu na over het preventief verwijderen van beide borsten met onmiddellijke reconstructie. Ook de eierstokken zouden preventief verwijderd worden. Zware operaties. Ze wil nog zo graag kinderen. Wat dacht ik daarvan?

 

Rechts van mij de vrouw van een andere collega. Het was nu meer dan twintig jaar geleden dat zij haar strijd had gewonnen tegen een hormonale kanker.

 

Moet ik verduidelijken waar de gesprekken over gingen lol?

 

Zelfs ik, die geen problemen heb om over mijn ziekte te praten, ik had een overdosis kanker die avond.

12:23 Gepost door flupque in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

En dan ga je eens naar een feestje he flupque... toch blij weer eens een postje van je te lezen. En vandaag ben je er dan toch heel eventjes aan ontsnapt.

Gepost door: tania | 14-01-09

deserteren... aha, deserteur... betrapt jij! ja, en soms zou je het echt wel willen hé, er eens aan ontsnappen, aan al dat K-gedoe! aiai, we gaan wel net volgend weekend op stap hé, met de CCC'kes?! maar ik volg je helemaal...
liefs en tot gauw
tricky

Gepost door: tricky | 14-01-09

Trop is teveel Idd we kunnen ons niet meer keren of we worden met BK en andere varianten geconfronteerd. We kunnen altijd proberen het komende weekend de gesprekken in een andere richting te duwen hé! ;o)

Knuf

Gepost door: GI Sanne | 14-01-09

*** Ik kan me best voorstellen dat het die avond teveel werdt..Er mag over gepraat worden maar tzou wel geen hele avond mogen duren hé..hopelijk vind elders nog ergens ontspanning..
Fijne woensdagavond
Groetjes

Gepost door: illness | 14-01-09

pfwww... inderdaad wat veel van dat k-gedoe!

Gepost door: rikkert | 15-01-09

Hoi Flupque,

ja je hoort tegenwoordig niets anders hé, het is bijna een epidemie, hier in de straat zijn er ook 2. Wel niet leuk hé als je op een feestje zit en je krijgt de hele avond zoiets te horen, teveel is teveel
groetjes Sabine

Gepost door: sabine | 15-01-09

Trop is teveel...bedenk alvast maar heel wat niet K thema's voor zaterdag en zondag.

CU zaterdag
Wen

Gepost door: Wenneke | 15-01-09

*** Even heel fijne donderdagavond komen wensen..
Groetjes

Gepost door: Illness | 15-01-09

De commentaren zijn gesloten.