10-03-09

Voorrang van rechts hè Tricky!

Ik heb de afstandsbediening gevonden. Ik rust, en ok, niet elke dag, maar toch regelmatig. Mijn gedachten krioelen nog wel lekker rond, maar als ik ze wat tijd geef, dan laten ook zij zich wel meestal verleiden tot wat extra slaap. Is de vermoeidheid weg? Neen, dat is het frustrerende ... magisch is dat extra rusten niet ... Geduld? Of is het systeem van een middagdutje niet de ideale remedie voor mij? Moet ik mij neerleggen bij een "met-de-kippen-op-stok-routine"? Niet 8+3 maar 11 uur slaap. Dat laatste trekt mij absouluut niet aan. s'Avonds zijn het de uurtjes met manlief, de rustige uurtjes als de kids slapen, de uurtjes voor een boek, wat tv, wat computeren, bellen met een vriendin ... Dus , ik probeer nog maar even mijn 8+2 routine, ok eerlijk is eerlijk 6+2 ... allez vaak 6 alleen ...Ja, ik stuur nog maar eens mijn goede voornemens op pad! Deze middag doen we die dut! Beter nog vanaf nu minstens om de dag. En elke dag iets vroeger in bed.

Gisteren had ik mijn eerste afspraak op den berg sinds mijn bestralingen. Toch altijd weer een vreemd gevoel en tegelijk vertrouwd. Ik ken de routine. Op automatishe piloot de siskaart in de automaat. Trappen op. Ook al zou ik de weg misschien zelfs geblinddoekt terugvinden, toch kijk ik af en toe op naar de blauwe pijl. Aanmelden bij het onthaal. Naar wachtruimte B. Passeren van de vriendelijke dames van het VLK. Klaar met raad, daad ... Maar ik heb geen vragen. Tussen wachtruimte B en het onthaal herken ik mijn leerkracht van het derde leerjaar. Bij het horen van mijn naam, zie ik ook bij haar een lichtje dat begint te branden ... of ze uiteindelijk de link heeft gelegd weet ik niet.

Mijn lieve wijze is blij met de stand van zaken. Van de chemo zijn we zeker dat hij goed heeft gewerkt. De operatie is geslaagd. Om de drie maand zal ik nu op controle komen. Mammo's moet ik niet meer. Wel klinisch (voelen) onderzoek en een bloedtest. Soms ook een echo. Om de zes maand zal ik ook een gynaecologisch onderzoek krijgen.

Verder bespreken we de operatie aan mijn eierstokken. In principe kan ik nog twee jaar wachten. De "meeste" vrouwen ontwikkelen geen eierstokkanker voor hun 35ste. Medisch gezien is er echter weinig op tegen om de operatie nu al niet uit te voeren. Door de veel te vroege en bruuuske menopauze, zal ik natuurlijk veel last krijgen. De typische kwaaltjes (met de nadruk op tjes natuurlijk) die lotgenotes met een hormoongevoelige kanker maar al te goed kennen, dankzij hun kunstmatige menopauze. Maar blijkbaar zijn er ook problemen met de botvorming. Maar zoals mijn wijze beaamde, ik denk niet dat die twee jaartjes een verschil zullen uitmaken. Twee jaar wachten komt neer op twee jaar uitstel van executie. Twee jaar langer een huid van een dame van mijn leeftijd ... twee jaar geen opvliegers ... twee jaar geen concentratiestoornissen (euh ...) ... twee jaar rustig kunnen doorslapen ... en wie weet wat er mij nog te wachten staat. Hmmm ... maar ook twee jaar extra zorgen ... krampje hier, pijntje daar. Kankertje toch niet overal-letje? Ok dat syndroom zal ik ongetwijfeld voor de rest van mijn leven meedragen, maar zou ik niet iets rustiger reageren als eierstokken met hun brca-beladenheid, mijn lijfje uit zijn? Trouwens het is niet dat ik echt nog van plan ben om ze er na mijn 35ste dan toch in te laten. Alhoewel toch een groot deel van mij schreeuwt om het niet te doen ... mijn leven is al ondersteboven genoeg gehaald ... laat mij met rust. Maar dan Tricky, probeer ik naar rechts te kijken en hoop ik daar net als jij de redelijke gedachten te zien aandobberen ... inderdaad trager dan hun wilde piratencollega's, maar gelukkig standvastiger. Ik wil geen kanker meer. Ik zit hier aan mijn ontbijttafel, zoonlief loopt hier tussen mij en zijn speelgoed in ... maar wat zonder de raad van al mijn wijzen ... mijn toekomst lijkt mij toch iets rozer onder hun begeleiding. Verstand op nul.

 

10:08 Gepost door flupque in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Wat kan IK hier nu op zeggen?

Maar ik ztoch dit: alles voor die stelling op je 4de laatste lijn he. Zo weinig mogelijk bang moeten zijn hiervoor. Laat je maar leiden door je wijzen. Ik denk dat het goeie zijn. En voor de rest... piekeren is niet verboden. Gelukkig kunnen we dat hier kwijt. Er zijn anderen om je op tijd wat moed te geven. Je bent goed bezig. Dat is al een heel stuk gewonnen.

Gepost door: tania | 10-03-09

Dag Flupque Mag ik hier nog schrijven...zolang geleden...door omstandigheden...geen excuus, maar ik waag het erop.
Een beslissing die ik wellicht ook zou kiezen, maar wie ben ik...ik heb geen kanker. Ik heb niets van dat alles meegemaakt. Ken alles een beetje van horen zeggen.
Maar mag ik zeggen dat ik heel blij ben dat de chemo goed werk heeft gedaan. Dat zal toch een klein beetje moed geven tussen de drukte en het piekeren door.
Iedereen piekert...kleine dingen, grote dingen.
Zuslief heeft iets ergs maar ik kan er niet over schrijven...ze leest mijn blog.
Je zult me gek verklaren...maar soms wou ik dat ik iets van anderen kon overnemen.
Ik wil je moeheid wegnemen...onbekommerd bij je kids zijn en genieten van avonden en nachten met je ventje.
Niemand vraagt erom...maar soms zou ik het echt willen.
Kom ik nu hypocriet over?
De pijn van anderen kan mij zo raken, kan zo diep zitten...dat ik soms denk dat ik meer pijn heb dan de persoon zelf...en wat zou ik dan graag een stukje overnemen...of zelfs helemaal.

Volgens mij ben je heel goed bezig Flupque!
Ik kom terug...als het mag?
Fijne nacht nog!
Liefs

Gepost door: Veerle | 10-03-09

Weer moeilijke beslissing waar je voorstaat, pros en cons overwegen, extra vermoeiend is dat..., bah, je kan dat missen.

En wat je rust betreft, ik begrijp het wel, maar 6+2 is toch echt wel weinig in de gegeven omstandigheden en die 6... no comment... wil ik hier op de blog niet geblokkeerd worden...

Take care F!

Gepost door: rikkert | 10-03-09

6? Euh durf ik te zeggen hoe lang ik in mijn bed lig!

Niettemin voel je dat zelf wel het beste aan. En piekeren ... is dat niet iets wat we allemaal doen. Neen, niemand van ons wil nog kanker. Maar we moeten realisch blijven en daarom is het belangrijk dat je voor jezelf de juiste beslissingen neemt.

Ik ben er dan ook gerust in dat jij de juiste richting gaat kiezen ...

Liefs

Gepost door: GI Sanne | 11-03-09

realistisch dus :o) het typen verleert men precies wel! haha

Gepost door: GI Sanne | 11-03-09

Af en toe die pauzeknop induwen...maar ondertussen GENIETEN, LEVEN...een juist evenwicht vinden...
' t Is vaak makkelijker gezegd dan gedaan...I know!
Ik ben ervan overtuigd dat je de voor jou beste keuzes gaat maken!

Een hele lieve knuf
Wenneke

Gepost door: Wenneke | 12-03-09

*** Je bent nu toch al een heel eind hé..Volhouden is de boodschap...
Heel veel sterkte nog met alles wat nog gaat komen..
Ik blijf je steunen en volgen op je blogje..

Heel fijne zondag
Groetjes

Gepost door: Illness | 15-03-09

probeer toch voldoende te rusten hoor, als je lichaam erom vraagt moet je toegeven, dat is beter voor je. Ja, ik weet dat ik een zeur ben, maar ik heb het met mijn ziekte ook ondervonden dat je moest rusten als het niet meer gaat.
Wel of niet nu al laten opereren is een moeilijke keuze..Maar ik denk dat je altijd een zekere angst zult bhebben of dat monster niet terug komt.. Misschien dat die twee jaar extra je net genoeg tijd geven om ook dat weer aan te kunnen...

Gepost door: Anita | 15-03-09

Hoi Flupque

ja moeilijke beslissing waar jij voor staat, maar de angst op hervallen zullen we waarschijnlijk wel blijven hebben, daar geraken we nooit meer van af
groetjes Sabine

Gepost door: sabine | 19-03-09

Lente Een mooie lente gewenst!

Gepost door: Ma Elly | 21-03-09

*** US cox communications ??? Amerikaanse rever Flupque ?? Hoe kan dat ? Zit jij soms in de States,haha

Groetjes

Gepost door: Illness | 30-03-09

De commentaren zijn gesloten.