05-04-09

Vraagtekens...

Het is weer zo ver. Ik zit thuis. De kinderen bij oma en opa. Ik voel me net als bij de thuiskomst na mijn vorige operatie, een beetje verloren. De vragen, de onzekerheid ... eenzaamheid voor een stukje. Best wel eng.

Ik scharrel dus maar wat verder ... afwachtend ... Wachtend op herstel ... wachtend op die eerste signalen van die menopauze die op me af zullen komen. "Ze worden vaak al een paar dagen na de operatie abrupt met menopauzeklachten geconfronteerd." lees ik na het googlen van menopauze. Zucht. Een half uur verder en ik vind niet wat ik zoek. Uitgebreide duidelijke informatie. Ik vroeg er wel naar bij mijn wijze. Maar ligt het aan mijn verwachtingen of lijkt het mij allemaal wat flauwtjes, een opsomming van de meest voorkomende klachten. Ik wil boeken. Studies. Hele handleidingen om zo positief mogelijk om te gaan met deze nonsens. Dan maar bij de Engelssprekende medemens ten rade.

Voor iedereen denkt dat ik aan "depressie" veroorzaakt door kunstmatige menopauze lijd ... Het is niet allemaal kommer en kwel. Ik ervaar ook een soort van vernieuwde energie ... extra gestimuleerd dankzij het lentezonnetje. Ik ben vastbesloten om er het beste van te maken. Mijzelf terug uit te vinden (klinkt goed hè, gestolen van een show van Oprah ... over menopauze lol). Ik ben klaar voor mijn revalidatie met alle uitdagingen die er zullen bijhoren. Inclusief het scharrelen dus. Fysiek is dat trouwens al uitdagend genoeg moet ik ondervinden. Dus misschien moet ik die angstige, onzekere kant ook maar omhelzen ... die houdt me in mijn zetel lol. Lonkt met uren tv plezier om de tijd en het vervelende gepieker te verdrijven. Terwijl mijn montere positieve kant mij na een half uur al noodgedwongen naar een pijnstiller doet grijpen omdat ik al klaar stond om aan een lenteschoonmaak te beginnen.

Scharrelen dus :) Ik heb tijd ... ik ben er van overtuigd om tussen al dat stof tot nadenken, een paar interessante graankorreltjes te vinden ... en net als iedereen zal het dan de kunst zijn om er iets zinnig mee te doen. Leven samen met de mensen die ik graag zie. Hoe? Ik ben benieuwd.

18:16 Gepost door flupque in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Lenteschoonmaak???? Gek mens noem je mij dan. Ola ola... moet jij je niet in de watten laten leggen nu?

Allez dan hebben we allebei zitten googelen naar antwoorden. Probleem is dat je 't soms beter bij jezelf zal vinden dan op het net he... Zolang je maar niet zo'n gekke toeren uithaalt als ik... je leest het dan wel binnenkort ;-).
Maar blij dat je al thuis bent, veel gezelliger dan in zo'n ziekenhuiskamertje he. En misschien wat eenzaam de eerste dagen, maar iedereen laat je vast graag nog wat rusten.
PS je kaarsjes hebben mijn koorts verdreven. Je hebt dat goed gedaan ;-). En de complimentjes neem ik met beide handen aan :-).

Gepost door: tania | 05-04-09

*** Doe alles maar rustig aan.Dat ben ik ook van plan..Kwilde stoppen met bloggen maar de vele reacties hebben me doen inzien dat ik voor mezelf moet bloggen..En het op mijn eigen tempo moet doen...

Dus doe ook alles op je eigen tempo..De rest komt wel..
Lieve groetjes

Gepost door: Illness | 05-04-09

Scharrel maar wat in plaats van de lenteschoonmaak te doen... je bent wel geopereerd hé meid. Die schoonmaak komt wel ten gepaste tijde.

Ik zit nu al een paar jaar in de menopauze door de medicijnen en na een heftige periode in het begin (opvliegers en stramme gewrichten) had ik er daarna nog weinig last van. Net zoals bij chemo is het bij iedereen verschillend en hoop ik dat het ook bij jou meevalt.

Geniet vandaag wat van het zonnetje hé.
Liefs

Gepost door: Elly | 06-04-09

Niks mis mee scharrelen, je kan nooit tegoed geïnformeerd zijn, als je tenminste weet hoe die informatie te gebruiken.
Ieder lichaam is anders en kan verschillend reageren op dezelfde medicatie/behandeling. En net als Elly zegt, mogelijk zijn de bijwerkingen in ’t begin erger. Was bij mij ook zo.
Leuk wordt het nooit, ik zeur en klaag ook wel, maar mijn leuze blijft: met deze bijwerkingen wil ik graag 100 jaar worden!
En ik wens jou hetzelfde!

Gepost door: rikkert | 06-04-09

Lenteschoonmaak dag flupque,
ja, eindelijk ben ik hier nog eens ....
die menopauze valt wel mee hoor, tenminste als je in overweging neemt dat door de operatie een hele last van je afgevallen is. Doe maar niet teveel, ik moet mij ook bedwingen, daarnet heb ik mijn kleerkast eens onder handen genomen maar ben moeten stoppen.. ons lichaam verteld het ons wel he als het rust nodig heeft.
Verzorg jezelf maar goed en geniet van de zonnestraaltjes als ze erdoor komen, dat zijn ook vitamientjes

heel veel liefs,
Claudine

Gepost door: Claudine | 07-04-09

Neem de tijd...doe op je gemak...enne de menopauze...goh de één moment kan ik er best mee leven...de andere keer vervloek ik ze als de pest.
Enne ben er zeker van dat jij er iets heel mooi van gaat maken...uit die graankorrels...daar gaat iets mooi uit bloeien...zeker en vast!

Gepost door: wenneke | 08-04-09

De commentaren zijn gesloten.