13-04-09

Mieke

Via Tricky haar blogje volgde ik je moeilijke pad... Ook al werden we stilletjes voorbereid op je afscheid ... nu het moment daar is ... Lieve help ...

Lieve Mieke, je was een inspiratie voor mij. De manier waarop je omging met je ziekte. Je schreef voor mij heel rake dingen over hoe die rotkanker ons leven ondersteboven haalt. We zien de verschrikkingen, maar ervaren inderdaad momenten van hoop, geluk in kleine dingen ... de sterkte van onze families, liefdes, vrienden. Ik denk dat je met die sterkte gezegend was ... zij voor jou en jij voor hen...

 Soms lijkt kanker zo "eenvoudig". Je wordt ziek. Je ziet af. Je wordt beter (en hopelijk snel). Je hebt schrik om terug ziek te worden.Voilà. Zo hoort dat. En die eenvoud is al moeilijk genoeg ... waarom dan nog dit scenario ... Mieke , ik wou zo graag dat het voor jou anders was gelopen ...

Voor mij, zal je belangrijk blijven ... jouw verhaal toonde mij de sluipende gevaren van eierstokkanker. "The silent killer" zo vertelde de verpleegster op mijn afdeling de dag na mijn operatie. Een kanker zo geniepig, dat de meesten er niet snel genoeg bij zijn ... zelfs als ze medisch gevolgd worden. Je maakte een moeilijke keuze, voor mij heel wat lichter.

Mieke, je laat een leegte achter. Je familie, Didier, je kindjes ... We sturen hen ons medeleven ... ik hoop dat de gevoelens van wanhoop, angst, verdriet snel kunnen plaats maken voor het meedragen van Mieke in hun hart. Meedragen zoals ze was. Ik twijfel er niet aan: als liefdevolle mama, passionele vrouw, dochter, zus, vriendin ... Mieke vereenzelvigd met de goede herinneringen aan alles wat goed aan haar was.

Dag Mieke ...

10:43 Gepost door flupque in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Dit is een mooi eerbetoon voor Mieke. Ze was een fantastische vrouw hé. Ik ben er zeker van dat ze in al onze harten een plaatsje gevonden heeft.
Liefs

Gepost door: Elly | 13-04-09

*** Ik ken Mieke niet maar leef zeker met heel de familie mee...

.....

Gepost door: illness | 13-04-09

Lieve meid,

Het word stil in mij...'k vind er geen woorden voor! Mieke...een fantastische madame...voor altijd in ons hart!

Dikke knuffel
Wen

Gepost door: wenneke | 14-04-09

Mieke wat lief van je om haar hier zo te eren...
en ik ben blij dat ze zoveel voor je betekend heeft bij het nemen van die moeilijke beslissing... en ik ben er zeker van dat het de juiste beslissing was... wil niet nog zo'n lief lotgenootje verliezen aan deze kl***ziekte!
tot gauw en dikke (troost)knuffel

Gepost door: tricky | 14-04-09

Mooi Een mooie ode aan Mieke!

Prachtig gewoon ...

Knuf

Gepost door: GI Sanne | 16-04-09

GOEIE MIDDAG IK ZELF ANNY, WERD OVERMAND DOOR VERDRIET OMDAT IK MIJN MOEDER OP 8 APRIL VERLOREN BEN...MAAR WAT JULLIE NU MEEMAKEN IS ONVOORSTELBAAR....IK KENDE MIEKE NIET MAAR IK WIL JULLIE MIJN MEDELEVEN BETUIGEN BIJ DIT TE VROEGE HEENGAAN VAN JULLIE GELIEFDE.

GRTJS. VAN ANNY

Gepost door: anny | 19-04-09

De commentaren zijn gesloten.